Zbog opasnosti za sve građane dva dotrajala objekta u centru Zvornika se ruše jer nije moguće stupiti u kontakt s vlasnicima

0
Zbog opasnosti za sve građane dva dotrajala objekta u centru Zvornika se ruše jer nije moguće stupiti u kontakt s vlasnicima

Prema tadašnjem pojašnjenju od strane odgovornih u gradu Zvorniku u ovim slučajevima najveći problem je doći do stvarnih vlasnika kako bi se zatražila sanacija objekta ili predložile druge mjere. Šta je rečeno prethodne godine pročitajte klikom na link u nastavku https://zvornicki.ba/gradska-uprava-trazi-vlasnike-starih-objekata-u-centru-zvornika-neke-stare-kuce-je-morala-porusiti-jer-ugrozavaju-sigurnost/

Prema pisanju portala Infobirač Slavica Petrović, koja živi u Ulici popa Petra Lazarevića, u naselju Fetija, kaže da su nedavno imali neprijatnu situaciju kada se sa kuće u uskom prolazu kuda idu do svoje kuće obrušio crijep.

– Sreća je pa niko tada nije prolazio. Ovo je opasno posebno za djecu. Nadam se da će nadležni brzo reagovati i riješiti ovaj problem jer mi tim dijelom ulice prolazimo svaki dan – kaže Petrovićeva.

Boško Kojić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje kaže da su, u proteklom periodu, u dva slučaja reagovali rušenjem objekata.

– Po pravilu u ovim objektima je teško doći do vlasnika. Ima puno nasljednika, oni ne žive na ovim prostorima i nemoguće je doći do njihove adrese, iako se mi zaista trudimo da dopremo do njih. U slučajevima kada ti objekti ugrožavaju bezbjednost prolaznika angažuje se privremeni zastupnik koji nije iz reda organa uprave. Nakon toga se angažuje sudski vještak koji će procijeniti šta da radimo sa tim objektom. Ukoliko je potrebno rušenje onda se raspisuje javni poziv za obavljanje tog posla – ističe Kojić i dodaje da će i u ovom slučaju biti urađena ista procedura, odnosno provjera vlasništa pa ostali postupci.

Dio problema sa trošnim kućama je riješila ubrzana stanogradnja jer su građevinci, kada bi došli u kontakt sa vlasnicima, kupovali te kuće i tu gradili stambeno-poslovne objekte.

Poziv svim vlasnicima nekretnina u gradskom jezgru zvorničke čaršije da se što prije jave u Grad Zvornik, odjeljenje za prostorno uređenje, kako bi sačuvali svoje nekretnine i sa njima postupili u skladu propisanim aktima grada Zvornik.

Još uvijek nema zvanične odluke o budućnosti “Andreaševe vile” koja je jedan od simbola grada Zvornik.