Četiri nove osobe inficirane korona virusom u Zvorniku, kapaciteti kovid odjeljenja zvorničke bolnice popunjeni do posljednjeg mjesta

0
Preminulo još jedno lice iz Zvornika pozitivno na korona virus, pet novozaraženih

Od početka pandemije u Zvorniku je evidentirano 229 zaraženih osoba od ukupno 1.250 testiranih. Aktivna su 102 slučaja. U Higijensko epidemiološkoj službi Doma zdravlja rezultate očekuju za 28 lica.

U COVID odjeljenju Bolnice smješteno je 13 pacijenata, osam su iz Zvornika, dva iz Vlasenice i po jedan iz Osmaka, Srebrenice i Šekovića. Dva bolesnika imaju tešku kliničku sliku, a ostali relativno zadovoljavajuće kliničko stanje. Svi su uz ostalu i na terapiji kiseonikom. Kapaciteti ovog odjeljenja skoro su potpuno popunjeni.

Komunalna policija kontroliše poštovanje kućne izolacije u kojoj se trenutno nalazi 408 osoba, dok je za 674 lica istekla.

Inspekcijski organi pojačano vrše kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Apeluje se na građane da budu odgovorni prema sebi i drugima, da izbjegavaju okupljanja, drže propisanu fizičku distancu, nose masku i redovno održavaju ličnu higijenu, navedeno je u saopštenju iz štaba za vanredne situacije grada Zvornik.