Danas četiri nova slučaja infekcije korona virusom, ukupno 106 aktivnih slučajeva, 13 pacijenata u zvorničkom kovid odjeljenju na terapiji sa kisikom

0
Preminula jedna osoba iz Zvornika pozitivna na korona virus, novozaraženo devet lica
FOTO: Ilustracija

Jutros je u Zvorniku u 85. godini preminuo pacijent, koji je pored virusa korona imao i udružene komorbiditete (druge bolesti i oboljenja od ranije). U poslednja 24 časa evidentirana su četiri novozaražena lica, tako da je broj
aktivnih slučajeva zaraze virusom korona u Zvorniku 106, saopšteno je iz Higijensko- epidemiološke službe Doma zdravlja u Zvorniku.

U COVID odjeljenju zvorničke Bolnice smješteno je 13 pacijenata iz regije Birač. Kapaciteti odjeljenja su skoro popunjeni, a svi pacijenti su na terapiji kiseonikom.

Komunalna policija kontroliše poštovanje kućne izolacije u kojoj se trenutno nalazi 375 osoba, dok je za 711 lica istekla. Inspekcijski organi pojačano vrše kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Apeluje se na građane da budu odgovorni prema sebi i drugima, da izbjegavaju okupljanja, drže propisanu fizičku distancu, nose masku i redovno održavaju ličnu higijenu, saopšteno je iz štaba za vanredne situacije grada Zvornik.