Još jedan napad na pripadnike Policijske uprave Zvornik, ovaj put zbog alko-testa

0
Drama u Milićima, sjekirom razbio automobil potom se zaključao u kuću, intervenisala žandermarija
FOTO: lustracija

Naime, policijski službenici Policijske stanice Milići su, prilikom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, 24.7.2020. godine oko 23,50 časova, zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke „audi”, kojim je upravljao A.S. iz Milića. Nakon što je odbio da se podvrgne kontroli prisustva alkohola u organizmu, A.S. je fizički napao policijskog službenika, ali je brzo spriječen u daljem činjenju nedozvoljenih radnji i lišen slobode. Policijski službenik tom prilikom nije zadobio tjelesne povrede.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu. Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem daljih mjera i radnji u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

U toku proteklih šest mjeseci tekuće godine, Policijska uprava Zvornik je evidentirala tri krivična djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.