Tri najtalentovanija pionira iz FK Drina Zvornik prešli u tuzlansku Slobodu

0
Tri najtalentovanija kadeta iz FK Drina Zvornik prešli u tuzlansku Slobodu

Mladi fudbaleri rođeni 2006.godine u Zvorniku Stefan Čoćnjić, Đorđe Burnjaković i Jovan Milošević novi su fudbaleri FK Sloboda Tuzla. Nakon što su talentovani fudbaleri prošli fudbalsku akademiju zvorničke Drine, selekcije pretpionira i pionira te u tom periodu osvojili sve što se moglo osvojiti u njihovom uzrastu, pionirsko prvenstvo Premijer lige BiH kao stariji pioniri igrat će u dresu Slobode iz Tuzle.

Trojac Drine je ranije dobijao i pozive omladinskih selekcija Fudbalskog saveza RS za koje su nastupali na nekoliko turnira, dok su bili pozvani i na regionalni kamp selekcije U-15 Fudbalskog saveza BiH. Odlični nastupi i lepršava igra pionira Drine nije prošla nezapaženo u gradu soli. Sloboda se potrudila da u svoje redove dovede ova tri perspektivna fudbalera čije vrijeme dolazi i koje će tek da dođe.

Podsjećamo da su iz njihove generacije pionira dvojica fudbalera već u gradu soli i to Kasim Sejdinović i Said Bajrić koji su među najboljim igračima FK Tuzla City. Nešto ranije iz ove talentovane generacije FK Drina Zvornik pouzdani Nikola Mićić prešao je u Radnik iz Bijeljine gdje je bio kapiten pionirske selekcije.

FK Drina Zvornik i zvornička regija nastavlja sa proizvodnjom izuzetnih fudbalskih talenata, a kako je tradicija i običaj u Podrinju, FK Drina Zvornik nema i neće imati nikakve finansijske koristi od toga. Iako sezona Prve lige RS još uvijek nije krenula, Uprava i rukovodstvo FK Drina Zvornik mudro ćute bez izraženih ambicija, osim stidnog natpisa na facebook stranici da imaju ekipu možda i za sami vrh.

Talent i ekipa u FK Drina Zvornik nikad nije bila problem, uglavnom su rezultati proizvod atmosfere u i oko kluba, a nikada niko zbog toga nije snosio sankcije. Dok neko ne bude snosio sankcije i privatizuje klub, proteći će ogromne količine mutne Drine.