Hapšenje nakon razbijanja staklenih vrata Doma zdravlja Zvornik i napada na službena lica

0
Iz Doma zdravlja Zvornik pozivaju stanovništvo na vakcinaciju
Arhiv

Muškarac S.N. uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivična djela razbijanje stakla na ulaznim vratima Doma zdravlja u Zvorniku i fizičkog napada na policiju, saopšteno je iz zvorničke Policijske uprave. U saopštenju iz policije dalje se navodi:

Policijskoj stanici Zvornik sinoć oko 21.50 časova prijavljeno je da je jedno lice polupalo stakla na ulaznim vratima Doma zdravlja Zvornik.

Policija je izlaskom na mjesto događaja zatekla S.N. koji je nastavio sa narušavanjem javnog reda i mira, galamom i vrijeđanjem, nakon čega je fizički napao policijske službenike, nanijevši im tjelesne povrede.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Policija nastavlja rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu podnijeti izvještaj protiv S.N. za krivična djela za koja se osumnjičeni tereti, odnosno zbog sumnje da je počinio krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisano je da ukoliko je pri izvršenju krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, službenom licu nanesena tjelesna povreda ili mu je prijećeno upotrebom oružja, učinilac će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.