Vujadin Đokić iz Rastošnice zadobio povrede prilikom čišćenja imanja kada je došlo do eksplozije

0
Vujadin Đokić iz Rastošnice zadobio povrede prilikom čišćenja imanja kada je došlo do eksplozije
Povrijeđeni Đokić, fotografije preuzete od portala Info Birač

Povrijeđeni je pomagao svom rođaku Milanu Đokiću u obnavljanju tokom rata porušenog imanja i kako oni sumnjaju neko im je podmetnuo eksploziv na mjesto gdje su spaljivali otpad.

– Juče oko 12:30 čistili smo njivu, a do eksplozije je došlo kada smo palili vatru na mjestu na kome smo do sada to činili desetak puta. Ja živim od 2003. godine u Rastošnici i nikada nisam imao problema sa komšijama, ali mi nije jasno da dođe do eksplozije na mjestu koje nije zagađeno minama i imamo razloga da sumnjamo da je neko ubacio eksploziv na mjesto gdje palimo granje. Nakon eksplozije rođak me je prebacio do Sapne u Dom zdravlja, a nakon toga sam prebačen u Tuzlu. Imam dosta povreda i u četvrtak ću ponovo ići na kontrolu u UKC Tuzla. Nadam se da će policija tokom istrage da utvrdi da li je neko namjerno postavio eksploziv i kazniti vinovnike – rekao je Vujadin Đokić, kome je tokom rata ubijen otac u Rastošnici.

Prema saopštenju PS Sapna, njima je dana, 28.7.2020. godine oko 13.10 sati stigla prijava da se u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Sapna obratilo lice V.Đ, rođen 1965. godine, nastanjen na području opštine Sapna, zbog povreda koje je zadobio istog dana usljed aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave, a prilikom čišćenja njive u mjestu Zavid, opština Sapna.

– Nakon ukazane ljekarske pomoći, isti je prevežen u UKC Tuzla, gdje je ljekar Klinike za ortopediju konstatovao teške tjelesne povrede, nakon čega je navedeno lice samovoljno napustilo UKC. O događaju je upoznat kantonalni tužilac, a potrebne mjere preduzeli su policijski službenici PS Sapna, PU Kalesija, koji nastavljaju dalji rad na dokumentovanju ovog događaja – stoji u saopštenju iz PS Sapna.