Naselja u dolini rijeke Sapne gdje pretežno žive Bošnjaci prvi i drugi dan Bajrama bez struje

0
Ovog petka hiljade korisnika bez električne energije na području Zvornika i Osmaka
FOTO: Arhiv

Električne energije nestalo je jučer oko 17 sati i do pisanja ovog teksta ona još nije došla. Ako znamo da je jučerašnji dan obilježila velika vrućina onda je sasvim jasno u kakvom je stanju kurbansko meso u ovim domaćinstvima, te da će većina njega, nažalost, završiti u smeću.

Istovremeno, muslimani Zvornika u ovim naseljima su prvi dan Bajrama proveli u mraku, većina bez mogućnosti i da se okupa. Sve se ovo dešava u 21. vijeku, u kojem od nadležnih i vrlo teško je dobiti ni informaciju zbog čega i do kada električne energije neće biti.

Prema jutrošnjim informacijama iz zvorničke poslovne jedinice elektrodistribucije do prekida u isporuci električne energije za naselja u dolini rijeke Sapne došlo je zbog velikog kvara na dalekovodu koji se dogodio prethodnog dana. Radnici elektrodistribucije iz Zvornika čine sve što je u njihovoj mogućnosti da otklone kvar i trenutno su na terenu pokušavajući da lokalizuju kvaorve i odmah iste otklone kako bi se snadbijevanje električnom energijom za ova naselja nastavilo bez problema, rekli su za portal zvornicki.ba iz “Elketro-Bijeljina” poslovna jedinica Zvornik.

Iz Poslovne jedinice Zvornik elektrodistribucije izražavaju žaljenje zbog neugodnosti koje su korisnici pretrpjeli zbog ovog kvara koji se dogodio i ovog velikog vjerskog praznika. Podsjećamo da je prethodnog Božića sličan kvar se dogodio na dalekovodu koji pokriva sjeverni dio Zvornika čemu je uzrok vjerovatno preveliko opterećenje mreže u tom periodu.