U Zvorniku novih šest osoba zaraženo korona virusom, broj zaraženih se približava cifri od pet hiljada od početka pandemije

0
Danas 27 novozaraženih korona virusom u Zvornik, COVID odjeljenje lječi 39 pacijenata

Prijavljena su četiri smrtna slučaja, a riječ je o muškarcu starije životne dobi iz Ljubinja, muškarcu starije životne dobi iz Petrova, muškarcu starije životne dobi iz Bijeljine i ženi starije životne dobi iz Višegrada.

U Univerzitetskom klinčkom centru RS preminula je i jedna osoba iz Brčkog kod koga je dokazana infekcija.

Od ukupnog broja novopotvrđenih, 48 je muškaraca i 21 žena, od kojih je 16 mlađe, 40 srednje i 13 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, sedam osoba je iz Bijeljine, šest iz Zvornika, pet je iz Foče, četiri osobe su iz Šamca, po tri osobe su iz Banjaluke, Višegrada, Dervente, Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Modriče, Pala, Prijedora i Teslića, po dvije su iz Gradiške, Mrkonjić Grada, Rogatice, Han Pijeska i Čelinca i po jedna osoba je iz Bileće, Istočne Ilidže, Kotor Varoša, Prnjavora, Sokoca, Ugljevika i Šipova.

Od početka epidemije, u periodu od 4. marta do 1. avgusta 2020. godine, u Republici Srpskoj na virus SARS-CoV-2 testirane su ukupno 50.873 osobe.

Infekcija je potvrđena kod 4.911 osoba, od kojih je 2.534 ili 51,6 odsto oporavljeno.

U navedenom periodu, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 173 smrtna slučaja od COVID-19.