Zvornički ronioci iz Drine izvukli automobil, popularni “Kudro” junak dana

0
Zvornički ronioci iz Drine izvukli automobil, popularni
"Kudro" u akciji

Iz Drine je sajlom zakačenom za traktor izvučen danas automobil „reno megan“ registarskih tabica Srbije, koji je sletio u rijeku.

Vlasnik automobila parkirao je vozilo, koje nije ostavio u brzini niti je povukao ručnu kočnicu, i ušao u obližnju ustanovu da obavi neki posao.

Кada se vrtatio, nije bilo automobila. Došao je do obale Drine, koja nije bila daleko od mejsta zaustavljanja, i ugledao vozilo kako tone u rijeku. Nije bilo pomoći, vozilo se ubrzo našlo na dnu rijeke.

Zvornički ronioci iz Drine izvukli automobil, popularni "Kudro" junak dana

Jedan od organizatora vađenja autombila iz vode Zvorničanin i ronilac Milan Stojkić Кudro je nizvodno oko 200 metara od slijetanja autombila pronašao vozilo.

On je u nekoliko pokušaja roneći, jer kod sebe nije imao odgovarajuću opremu, zakačio sajlu na traktor koji je izvukao „reno megan“ na obalu.

– Bilo je izuzetno teško bez ronilačke opreme doplivati do automobila. Drina je u tom dijelu duboka nekoliko metara i izuzetno mutna, što je sve otežavalo da se sajla zakači za čvrst dio automobila kako ne bi prilikom tegljenja popustila – rekao je Кudro.

On je dodao da je, i pored neadekvane opreme, automobil izvađen iz vode na vrijeme, jer nije iscurilo ni ulje ni nafta, čime je riblju fond u tom dijelu rijeke sačuvan.

Vozilo je izvađeno prilično oštećeno jeg ga je Drina prevrtala po kamenitom dnu.

Zvornički ronioci iz Drine izvukli automobil, popularni "Kudro" junak dana

Vlasnik autmobila „reno megan“ zahvalio se svima koji su pomogli da se vozilo izvadi iz vode, uz konstataciju da je svojom nepažnjom ostao bez automobila.