Zvornički graničari spriječili krijumčarenje ilegalnih migranata

0

U vozilu su se nalazile 3 osobe afroazijskog porijekla, državljani Bangladeša. Zbog sumnje da se navedena radnja dovodi u vezu s izvršenjem nedopuštene radnje krijumčarenja ljudi i transporta krijumčarenih preko područja BiH, daljnji rad na predmetu je ustupljen policijskim službenicima Jedinice granične policije Zvornik, koji su u službene prostorije jedinice sproveli 3 ilegalna migranta i jednog državljanina BiH.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji je naredio zadržavanje svih osoba u službenim prostorijama jedinice, radi obrade i dokumentiranja KD „Krijumčarenja ljudi“.

4. kolovoza 2020. godine, daljnjim zajedničkim operativnim radom policijskih službenika JGP-a Zvornik i policijskih službenika MUP-a Tuzlanskog kantona, PU Kalesija, na području općine Kalesija, kontrolirana su još 4 državljanina Bangladeša, a koja se dovode u vezu s državljaninom BiH, S.E. Osobe su provedene u službene prostorije JGP-a Zvornik na daljnje postupanje.

Protiv bh. državljanina će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj o počinjenom KD „Krijumčarenje ljudi“. Ovo je još jedan rezultat dobre suradnje JGP Zvornik i PU Kalesija, između ostalog, i na sprječavanju krijumčarenja ljudi, saopšteno je danas iz Granične policije Bosne i Hercegovine na hrvatskom jeziku.