FK Guber: Povratak otpisanih u Drugu ligu RS

0

Fudbalski klub „Guber“ Srebrenica u subotu, 8. avgusta, na domaćem terenu počinje takmičenje u Drugog lig RS, istok gdje dočekuje ekipu „Veleža“ iz Nevesinja.

Pripreme su počele 1. jula, a šef stručnog štaba Emir Bektić kaže da je ovo period dosta drugačiji jer je pauza bila duga.

„Pripreme za sezonu su protekle nešto drugačije jer je višemjesečna pauza ostavila traga na igrače što naravno zahtijeva drugačiji pristup . Klub je angažovao nekoliko novih igrača, a bilo je i nekoliko odlazaka. Na ovom planu sve je još uvijek dinamično i u narednih nekoliko dana ćemo zaokružiti igrački kadar, svi igrači će zbog različitih proceduralnih stvari će imati pravo nastupa tek od četvrtog kola“, kaže trener Bektić.

Obzirom na prošlu sezonu, tačnije prvi dio sezone kada je klub doživio fijasko i najgore rezultate u istoriji, nova Uprava se odlučila da se stanje mora promijeniti i da s klubu mora vratiti stari sjaj.

„Cilj za ovu sezonu je opstanak u ovom rangu, a srednjoročni cilj je stabilizacija kluba u ovoj ligi koja bi po svemu sudeći trebala biti dosta kvalitetna“, ističe Bektić.

On kaže da je na „Guberu“ veliki pritisak nakon što je reorganizacijom takmičenja stekao status drugoligaša.

Utakmica se igra u subotu, 8. avgusta, u Srebrenici od 17.00 časova, bez publike, shodno mjerama zaštitie i prevenecije od virsua korona.