Gradski odbori SNSD-a i SP-a potpisali koalicioni sporazum – Zajednički kandidat za gradonačelnika

0

Predstavnici gradskog odbora SNSD-a Zoran Stevanović i SP-a Nebojša Galić potpisali su koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima. Sporazum je definisano da će dvije liste samostalno izaći na predstojeće izbore, a ovim aktom je nastavljena četrnaestogodišnja saradnja između ove dvije partije na lokalnom nivou.

Na predstojećim lokalnim izborima Nebojša Galić očekuje da Socijalistička partija ostvari bolji rezultat u odnosu na prethodne izbore.

– Ovo je nastavak jedne dobre saradnje i tim koji dobija ne treba mijenjati, jer u posljednjih 14 godina koliko traje naša saradnje i sami ste svjedoci koliko se toga uradilo u samom gradu. Urađeno je nekoliko velikih projekata i rekonstrukcija i sigurno smo na pravom putu da naša lokalna zajednica još više napreduje. Podatak da u Zvorniku praktično ne postoji opozicija govori dovoljno o tome koliko se dobro radi. Mi na narednim izborima očekujemo oko 3.000 glasova, što bi značilo da ćemo pokušati izboriti treći odbornički mandat, a na prethodnim izborima smo osvojili dva mandata. Imamo kvalitetnu listu i sigurno smo na dobrom putu da to i ostvarimo – rekao je Galić.

Aktuelni gradonačelnik Zoran Stevanović je istakao da je saradnja sa Socijalističkom partijom prerasla u jedno ozbiljno prijateljstvo i poštovanje.

– Zajedno smo prošli puno toga sa Socijalističkom partijom i DEMOS-om koji je naš dugogodišnji koalicioni partner. Zajdno smo izgradili jedan sistem u ovom gradu da se gleda naprijed, da se radi i daju nove ideje, te realizuju projekti. Svjedoci ste da su turbulentna politička vremena iza nas i da imamo stabilnu vlast, te da sjednice Skupštine grada Zvornika traju veoma kratko, jer se problemi tačno mapiraju i riješe veoma brzo. Zahvalan sam Socijalističkoj partiji i svim našim koalicionim partnerima za podršku, a u narednih nekoliko dana ćemo potpisati koalicione sporazume sa svima koji nisu istakli kandidaturu za gradonačelnika i koji se slažu sa načinom našeg rada. Želimo da Zvornik napreduje i da postanemo sredina u kojoj će ljudi ostajati – zaključio je Stevanović.