Tužne sudbine članova “Novih fosila”: Njih četvoro otišlo prerano

0

Šest dana nakon saobraćajne nesreće u kojoj je zadobio teške povrede, te je bio u komi, preminuo je Rajko Dujmić. Za tri dana trebao je proslaviti 66. rođendan, a iza njega ostaju neutješna supruga Snježana i sin Tin.

Smrt Rajka Dujmića četvrti je veliki udarac za kultni bend, piše Index.

Osnivač grupe i prvi bubnjar Slobodan Momčilović Moka preminuo je 7. avgusta 1984., na Rajkov rođendan.

Prva pjevačica grupe Đurđica Barlović bila je jedna od najharizmatičnijih žena bivše države, a njenu karijeru prekinula je prerana smrt 1992. godine. Imala je tada samo 41. godinu, a preminula je od posljedica akutnog infarkta u Internoj bolnici u Zadru, ostavivši iza sebe supruga i dva sina.

“Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me i iznenadio taj prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, vjerovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali. Kasnije sam čuo tu tužnu vijest”, rekao je kasnije Rajko Dujmić.

Bend je šokirala smrt drugog bubnjara i supruga Sanje Doležal Nenada Šarića Brade, koji je preminuo 2012. godine u svojoj vikendici u mjesto Donji Zvečaj na Mrežnici, gdje je doživio moždani udar. Porodica je praznik rada provela na svojoj vikendici na Mrežnici, a ondje su planirali proslaviti i Sanjin 49. rođendan.

Nenad je odlučio ostati na vikendici sam kako bi kuću pripremio za veliko slavlje za Sanjin rođendan.  Porodica je naslutila da nešto nije u redu kad se bubnjar nakon višečasovnog zvanja nije javio na telefon. Sanja je nazvala komšinicu, a ona ga je pronašla u teškom stanju.

“Moj najbolji prijatelj i životni partner nas je napustio danas poslije 15 h. Prerano za mene i za našu djecu. Nažalost, krvarenje u mozgu je od prvog trenutka bilo preobilno i izazvalo je strašne posljedice. Zahvaljujem mnogobrojnim prijateljima i poznanicima koji već dva dana šalju podršku i svoju ljubav. Zahvaljujem liječnicima i osoblju Karlovačke bolnice na svemu što su učinili ova dva dana. Kao vjernica, molim braću i sestre u Kristu da se mole i prikazuju mise za dušu mojeg supruga i snagu naše obitelji. Medije molim da nas ostave kako bi mogli u miru i tuzi preživjeti ove trenutke. Hvala, Sanja, Lana, Luka, Sven i Lea te ostala tugujuća obitelj”, stajalo je u priopćenju koje je Sanja tada poslala medijima.