I poslije deset dana nije poznat razlog pomora ribe u rijeci Jadar

0

– Na Jadar su tada izašle inspekcijske službe, ribočuvari, policija, republički inspektor za ribarstvo kao i ribočuvari ”Kasini fišinga” koje upravlja ribarskim područjem u okviru kojeg se nalazi i reka Jadar. Za sada je sve u domenu nagađanja pošto niko nije ništa zvanično saopštio. Sumnja se da je neko bacio kreč u reku da omami ribu, ali po onome što je viđeno u vodi, moguće je da je neki poljoprivrednik posle upotrebe pesticida na Jadru prao cisternu, što je za ribu pogubno. Nemamo ni zvaničnu informaciju o šteti, odnosno koja količina ribe je tada uginula. Nadamo se da će narednih dana biti poznato šta se desilo na Jadru – kaže on.

Da nema zvaničnih informacija o ovom slučaju danas je potvrdio i v.f. javnog tužioca Zoran Nestorović. On je kazao da je o slučaju bio obavešten dežurni tužilac koji je policiji dao nalog da se izvrši veštačenje preko nadležnih sluzžbi i da inspekcija izađe na lice mesta.

– Do danas nismo dobili nikakvu povratnu informaciju – kazao je on.

Podsetimo, 26. jula u poslepodnevnim satima u reci Jadar, nizvodno od mosta u Jelavu, primećena je uginula riba. Polić je tada rekao da su nastradali i veliki primerci deverike, nađeno je nekoliko komada od dva i po do tri kilograma, kao i sitna riba, a uginuće je primećeno i uzvodno, otprilike do rejona Velikog Sela.