Zvornički strijelci ispalili 7 raketa od 70 ispaljenih prethodnog dana

0

Protivgradna preventiva Republike Srpske” jučer je dejstvovala sa 34 protivgradne stanice, prilikom čega je ispaljeno ukupno 70 protivgradnih raketa na području nekoliko loklanih uprava u Srpskoj, saopšteno je iz tog preduzeća.

U saopštenju je navedeno da je dejstvovano od 14.48 do 17.03 časova.

Dejstvovano je u Modriči – sa jedne stanice jednom raketom, u Gradačcu je sa četiri stanice ispaljeno šest raketa, u Šamcu sa jedne stanice jedna raketa, u Donjem Žabaru sa jedne stanice takođe jedna raketa, u Pelagićevu sa tri stanice sedam raketa, u Brčko distriktu sa šest stanica 14 raketa, u Bijeljini sa 10 stanica 25 raketa, u Zvorniku sa šest stanica – sedam raketa raketa, u Ugljeviku sa jedne stanice, dvije rakete, a u Loparama sa jedne stanice dvije rakete.

“Danas smo na terenu imali jednu od rjeđih situacija – generisanje nestabilnosti u istočnom strujanju. Najjači razvoji su bili u istočnom dijelu branjenog područja, dok je u zapadnom dijelu situacija bila vidno blaža. Osim jakih pljuskova sa grmljavinom i olujnog vjetra, pojava sugradice u pljusku je prijavljena na području lokalnih uprava Donji Žabar, Šamac, a pojava rijetkog grada u pljusku na području Bijeljine”, navedeno je u saopštenju.

Današnje dejstvovanje je 23. u sezoni, a do sada je je utrošeno ukupno 947 raketa.