Preminula porodilja zaražena korona virusom, putem facebook-a oglasila se o problemu korone desetak dana prije smrti

0
Preminula porodilja zaražena korona virusom, putem facebook-a oglasila se o problemu korone desetak dana prije smrti

Informaciju o smrti porodilje potvrdila je generalna direktorica KCUS Sebija Izetbegović, navodeći da je beba dobro i da je nakon dva testiranja negativna na virus, a “Dnevni avaz” nezvanično saznaje da je preminula Belma Šoljanin, direktorica Instituta za majku i dijete, filantropkinja koja godinama nesebično pomaže mladim mamama i trudnicama da lakše i uspješnije shvate ulogu roditeljstva.

Šoljaninova je prije tri dana rodila sina. Ona je u 35. sedmici trudnoće primljena u Izolatorij Podhrastovi, a porođena je prije tri dana u Ginekološko-akušerskoj klinici KCUS, te potom ponovo vraćena u izolatorij.

Belma Šoljanin je suosnivačica Udruženja i Facebook grupe Centar za trudnice i mlade majke – Savjetovalište udruženja TIM, gdje su žene iz cijele BiH i regiona tražile savjete i dijelile iskustva o trudnoći, porođaju, dojenju, majčinstvu…

Iza nje su ostali suprug i dvije djevojčice.

Tužna vijest danas je stigla iz Sarajeva gdje tri dana nakon porođaja preminula 37-godišnja Belma Šoljanin, direktorica Instituta za majku i dijete, a jedan od njenih posljednjih statusa, koji se širi internetom, rasplakao je mnoge.

Šoljaninova je bila pozitivna na virus korona, a o kovidu je na Facebooku pisala 24. jula.

“Na koncu sve se svodi na to da je pandemija izmijenila načine našeg života i da dok god se ljudi opiru i nastoje raditi sve što i prije jesu, epidemija neće da se smiri a na žalost niko nije rezervisan da ne može oboljet”, napisala je Belma Šoljanin i dodala:

“Sad trebamo živjeti najbolje što umijemo u okolnostima kakve realno jesu. Razmišljanje – pa šta i da se razbolim i da i to prođe i hajde- je sebično iz mnogo razloga: mnoge ranjive kategorije idu u onih 1-2% i neće preživjeti. Odakle nama pravo da pomislimo- Bio star/a… Ili bio bolestan/na… Ko to ne voli živjeti? Jesu li godine mjera radovanju životu?”

Dženaza i ispraćaj obavit će se danas, a svi koji žele uputit riječi saučešća mogu to učiniti klikom na link ispod:

https://osmrtnicama.ba/belma-soljanin/