U RS 13 ubistava prošle godine, jedno na području Policijske uprave Zvornik

0
Mercedesom udario pješaka
FOTO: Ilustracija

Kako je za “Nezavisne” potvrđeno iz MUP-a RS, tokom 2019. godine bilo je pet teških ubistava, tri ubistva, jedno krivično djelo nehatno lišenje života, kao i četiri ubistva i samoubistva.

Broj ubistava manji je za šest nego 2018. godine, kada ih je evidentirano 19. Na području Policijske uprave Zvronik ubistvo se dogodilo na području Bratunca prilikom porodičnog nasilja u kojem je ubijena beba od strane njenog roditelja. O tom tragičnom slučaju pisali smo i kada se isto dogodilo https://zvornicki.ba/bratuncanin-uhapsen-zbog-ubistva-svoje-bebe-od-nekoliko-mjeseci/

“Od ukupnog broja ubistava iz 2019. godine, ostalo je nerasvijetljeno jedno krivično djelo izvršeno u Istočnom Novom Sarajevu”, kazali su iz MUP-a RS.

Kako su precizirali, najviše ovih krivičnih djela bilo je na području Policijske uprave Banjaluka, gdje su se u toku 2019. godine dogodila tri ubistva, dok se na područjima više policijskih uprava dogodilo po jedno ili dva ubistva.

Podsjećamo da je do danas ostalo nerasvijetljeno ubistvo koje se desilo prvog dana 2019. godine, kada je u sačekuši ubijen Miloš Ostojić (30) iz Istočnog Sarajeva.

Ostojić je likvidiran sa tri hica u 23.05 kad je izašao iz auta kod kluba “Sparta”, čiji je suvlasnik.

Nedavno je Branimir Šehovac, načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo, rekao da policija i dalje radi na rasvjetljavanju ovog ubistva, te naglasio da zajedno s Upravom MUP-a Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet konstantno rade na rasvjetljavanju ubistva i pronalaženju počinioca.

Tog kobnog dana maskirani ubica je izašao iz golfa pet i ispalio prema Ostojiću rafal s leđa te pobjegao, a ubrzo je golf nađen zapaljen u selu Ivanići, u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Ostojić je hitno prebačen u bolnicu “Srbija”, ali ljekari mu nisu mogli pomoći jer je imao više prostrelnih rana, od kojih je podlegao.

Zbog tog slučaja saslušavano je više osoba, međutim ubistvo je do danas ostalo nerazriješeno.

Ubijeni Ostojić u Istočnom Sarajevu važio je za primjernog muškarca kojeg niko nije povezivao s kriminalom, a ovaj zločin potresao je njegov grad.

Miloš je, inače, sin jednog od tamošnjih najuspješnijih biznismena, koji je mnogo pomagao lokalnoj zajednici.