Naredne sedmice počinje avgustovski upisni rok u muzičku školu u Zvorniku

0

Nastavni kadar , roditelji, , učenici svi ovih dana sa nestpljenjem očekuju odluku kako će se odvijati nastavni proces u ovoj školskoj godini. Podsjećamo da je pandemija virusa korona od marta, u obrazovni sektor uvela online nastavu koja je uspješno privedena kraju.

Čekajući odluku resornog ministarstva, škole se ipak pripremaju za novu školsku godinu koja počinje 1.septembra.

U Osnovnoj muzičkoj školi „ Vojin Komadina „ prema riječima direktorice Dijane Zekanović ispoštovali su sve standarne pripreme za novu školsku godinu, a sada je pred njima još jedan upisni rok , koji će biti obavljen od 24 do 28.avgusta, u prostorijama škole .

„ U prvom upisnom roku koji je zbog pandemije virusa korona umjesto u maju , sproveden je u junu mjesecu upisano je 20 učenika , dok je u avgustovskom roku ostalo još deset slobodnih mjesta“ ističe Zekanović. Upis će biti sproveden po svim preporučenim epidemiološkim mjerama, ulazi jedan po jedan učenik uz obaveznu dezinfekciju , nakon čega će nastavnik sprosvesti uobičajene korake za provjeru osnovnih znanja i sluha učenika, pojašnjava Zekanović.

Učenici Osnovne muzičke škole su, ove godine , zbog virusa korona, bili uskraćeni za mnoge koncerte, takmičenja, nastupe . „ Mnogi naši učenici bili su spremni za takmičenja koja su upravo trebalo da budu održana u martu mjesecu . Ipak online nastava , donela je sa sobom barem kada je naša škola određene novine pa smo često na našem sajtu i Facebook stranici škole objavljivali videa učenika kako su vježbali i izvodili pripemljena djela od kuće , što je njih dodatno motivisalo i nisu prestajali sa radom, sa ponosom kaže direktorica Osnovne muzičke škole . Ona je dodala da vjeruje da se na narednim takmičenjima neće ni prinjetiti da učenici jedan period nisu pohađali nastavu u školi , već su vježbali od kuće.

U Zvorniku poslednjih nekoliko godina, vlada veliko interesovanje za upis u osnovnu muzički školu, što nije zaustavio ni trenutni virus korona. Broj učenika ostaje isti kao i prethodnih godina i u novoj školskoj godinu, nastavu će pohađati 230 učenika.