Policajci “nezvani gosti” na svadbi u Batkoviću

0

Prošle nedjelje prekrašajna prijava zbog nepoštovanja mjera zaštite od epidemija korona virusa prekinula je proslavu jedne svadbe. Naime, uprkos naredbama kriznog štaba o zabrani okupljanja više od 50 ljudi, mještanin sela Batković organizovao je svadbu sa 250 zvanica. Međutim, neočekivani gosti bili su i komunalna i policija PU Bijeljina.

U dogovoru sa policijskom upravom Bijeljina, komunalna policija je prošlog vikenda imala zajedničke kontrole. Dobili su informaciju da je u Batkoviću organizovana proslava svadbe, na kojoj se ne poštuju naredbe Republičkog kriznog štaba o zabrani okupljanja više od 50 ljudi. Patrole su otišle na lice mjesta i uručile prekršajnu prijavu organizatoru. Većina vlasnika ugostiteljskih objekata na području Bijeljine, poštuje odluke gradskog i republičkog štaba kada je riječ o radnom vremenu do 23 sata, kaže Draganić- međutim ima i onih koji su kažnjeni zbog prekoračenja. Načelnik komunalne policije ukazao je i na to da se inspektori na terenu često susreću sa prijetnjama. Draganić je demantovao i nedavnu izjavu direktora UKC-a Vlade Đajića u kojoj je kazao da su inspekcijski organi “prespavali pandemiju”. Za ovu godinu planirano je 3560 kontrola za cijelu godinu, a zaključno sa šestim mjesecom urađeno je 5578 pregleda.

Od tog broja 2651 su mjere zaštite u nadležnosti komunalne policije, a sve ostalo su kontrole poštovanja mjera izolacije i naredbi republičkog i gradskog štaba, kazao je Draganić i ocjenio da je taj broj kontrola za poštovanje imajući u vidu da ih je obavilo svega 14 komunalnih policajaca koliko ih je zaposleno u Bijeljini.