Da li nevin čovjek leži u zatvoru!? Ubica iz “klana Zijada Turkovića” Milenko Lakić priznao ubistvo Slobodana Ilića

0
Da li nevin čovjek leži u zatvoru!? Ubica iz

Dodao je da je poslije razgovarao i s majkom ubijenog Bobana Ilića, koja je saglasna da se ponovo otvori istraga i da se sve riješi po zakonu. Tomić je, takođe, kompletnu dokumentaciju predao i Specijalnom tužilaštvu u Banjoj Luci, te očekuje obnovu postupka.

Ovu informaciju Avazu potvrdio je advokat Duško Tomić koji je, na poziv Milenkove majke, posjetio Lakića u fočanskom zatvoru.

– Lakić je uporno insistirao da dođem, da ima nešto važno da mi kaže. Otišao sam u zatvor i Milenko mi je tada ispričao da je on lično ubio Slobodana Ilića Boksera i da Joco nevin leži u zatvoru već 12 godina. Odmah sam zatražio da napismeno da izjavu – kazao je Tomić.

Lakić je u Tomićevu svesku svojeručno napisao priznanje koje je Tomić odmah odnio u opštinu i ovjerio je te je krivičnu prijavu podnio Tužilaštvu u Bijeljini.

– Svjedoci su, takođe, dali izjave da su znali da je Milenko Lakić ubio Slobodana Ilića, ali ih je ranije bilo strah da to prijave bojeći se da će i oni biti likvidirani. Ovo je veliki preokret u istrazi. Nevin čovjek leži u zatvoru – rekao je Tomić.

Eraković je 2008. godine osuđen u banjalučkom Okružnom sudu na 18 godina zatvora zbog likvidacije Slobodana Ilića, koji je izrešetan hicima iz vatrenog oružja 2002. godine. Sud nije prihvatio Erakovićev alibi da je u vrijeme ubistva bio u jednom od obližnjih lokala.

– Lakić mi je rekao da samo meni vjeruje i želi da se ova nepravda ispravi. Kako mi je objasnio, u međuvremenu je on dobio dijete, a Eraković nema djece, pa smatra da i on treba da stvori porodicu, poslije 12 godina ležanja na robiji za nešto za šta nije kriv – istakao je Tomić za Avaz.