Alumina u doba korone kroz fotografije i videozapis (VIDEO)

0

Fotografije nastale prethodnih mjeseci smještene su u impresivan video zapis koji će ostati svjedokom jednog vremena kakvog ranije nikada nije bilo. Fotografije je uradila služba za odnose sa javnošću kompanije Alumina, na čelu sa Mišom Lazarevićem, dugogodišnjim zvorničkim novinarom impresivne biografije.

Kao što možete vidjeti u ovom videozapisu, svi uposlenici kompanije “Alumine” od portira do prvog čovjeka kompanije poštovali su i poštuju sve mjere propisane nadležnih institucija. Odmah nakon proglašenja pandemije kompanija “Alumina” poduzela je sve mjere kako bi se spriječilo širenje virusa u samoj kompaniji, pored toga kompanija je pomogla veliki broj institucija kroz kupovinu respiratora, donaciju maski i dezinfekcionih sredstava. Zabilježeni su slučajevi infekcije korona virusom kod uposlenika kompanije “Alumine”, ali je spriječeno nastajanje žarišta i pravovremeno izolvano širenje virusa.

Koroni zabranjen ulaz u krug “Alumine”

U jučerašnjoj posjeti premijera Viškovića naglašeno je i to da je pandeimija ostavila posljedice i na zvorničkog privrednog giganta, ali ne i zaustavila razvoj i rad ove kompanije koja je motor privrednog razvoja cijele regije Birač, ali i šire.

Premijer Višković posjetio zvorničku Aluminu: Pozitivno psolovanje u prvih pola godina i pored pandemije korona virusa