SIPA u Zvorniku izvela akciju pronalaska ilegalnog oružja; zaplijenjeni: bomba, TNT eksploziv, municija, automatska puška…

0
Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u Zvorniku je otkrila i privremeno oduzela veću količinu naoružanja, saopćeno je iz te agencije. Otkriveni su: automatska puška, 1.800 komada municije, ručna bomba, 750 grama TNT eksploziva, više spremnika za municiju i drugi predmeti koji mogu biti dokaz u krivičnom postupku. U ovoj akciji, SIPA je, postupajući po naredbama Okružnog suda Bijeljina, a u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, ispitala osumnjičenu osobu i pretresla stambeni objekat s ciljem pronalaska tragova i predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem krivičnog djela iz člana 361. Krivičnog zakona Republike Srpske nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u Zvorniku je otkrila i privremeno oduzela veću količinu naoružanja, saopćeno je iz te agencije.

Otkriveni su: automatska puška, 1.800 komada municije, ručna bomba, 750 grama TNT eksploziva, više spremnika za municiju i drugi predmeti koji mogu biti dokaz u krivičnom postupku.

U ovoj akciji, SIPA je, postupajući po naredbama Okružnog suda Bijeljina, a u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, ispitala osumnjičenu osobu i pretresla stambeni objekat s ciljem pronalaska tragova i predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem krivičnog djela iz člana 361. Krivičnog zakona Republike Srpske nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz SIPA-e