Preminuo još jedan pacijent u “Kovid” odjeljenju zvorničke bolnice, danas osam novoinficiranih korona virusom na području Zvornika

0
Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske na području grada Zvornika još osam građana zaraženo je virusom korona. Aktivno je 40 slučajeva.

Deset pacijenata od kojih je sedam iz Zvornika i po jedan iz Vlasenice, Šekovića i Srebrenice, smješteni su u odjeljenju COVID zvorničke Bolnice. Svi imaju srednje tešku kliničku sliku.

Neki od njih su i na terapiji kiseonikom. Kućna izolacija obavezna je za 239 lica, a ova mjera je istekla za 1.205 osoba. Budite odgovorni, zaštite sebe i druge.

Primjenjujte preventivne mjere: držite fizičku distancu, koristite zaštitnu masku, održavajte ličnu higijenu, upotrebljavajte sredstva za dezinfekciju na javnim mjestima.

Izbjegavajte bilo koju vrstu okupljanja i proslava i dajte svoj doprinos u sprečavanju širenja virusa u našoj zajednici, navedeno je u današnjem saopštenju iz štaba za vanredne situacije grada Zvornik.

Prema nezvaničnim informacijama preminula pacijentkinja iz Osmaka pozitivna na korna virus liječila se u zvorničkom COVID odjeljenju, prije infekcije korona virusom preminula pacijentkinja rođena 1939.godine, bolovala je od još nekoliko bolesti.