Mrtva svinja bačena u dvorište džamije u centru Bratunca, policija uklonila leš i traga za počiniocima

0

Iz Policijske uprave Zvornik potvrdili su ovaj događaj i o istom saopštili:

Juče oko 13 sati i 50 minuta Policijskoj stanici Bratunac prijavljen je slučaj. Policija je postupila po prijavi i izašla na lice mjesta. Odmah je o svemu obavještena i komunalna policija koje uklonila uginulu životinju.

Iz Policijske uprave Zvornik osuđuju ovaj čin neodgovornog pojedinca, kao i svaki vid skrnavljenja vjerskih objekata. Pozivaju svi oni koji imaju bilo kakvu informaciju o počiniocu/ima ovog djela da o tome informišu najbližu Policijsku stanicu, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bratunac Elvir-ef. Hodžić ističe da ovo ne može biti slučajnost jer se radi o domaćoj životinji koja se ne uzgaja u centru Bratunca, odnosno u blizini džamije, te je životinja morala biti namjerno donesena i ostavljena na tom mjestu. Već nekoliko mjeseci imami i džematlije ovog džemata u jutarnjim satima u haremu džamije, zatiču i bačene vreće sa smećem.

„Incident se desio na prvi dan Nove hidžretske 1442. godine, što je dodatno uznemirilo i nas i naše džematlije. Sada smo sigurni da ni smeće koje pronalazimo skoro svako jutro u haremu džamije nije tu slučajno ili greškom ostavljeno“, kazao je glavni imam Elvir-ef. Hodžić dodavši da je o ovom incidentu obaviješteno Muftijstvo tuzlansko i Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini.