Srbijanska vračara uzela 10.000 KM Teslićanki

Osnovni sud u Tesliću potvrdio je optužnicu protiv Srbijanke Patricije Đorđević (37), koja se tereti da je 11. junu uzela 10.000 KM Teslićanki J. R.. Pare je uzela tokom vračanja kako bi joj navodno seansom spasila dijete.

Detalji optužnice
Prema navodima iz optužnice, Đorđević je došla do kuće oštećene J. R., gdje joj je nudila prekrivač na prodaju, a što je žena odbila. Potom je stupila u komunikaciju sa ženom, govoreći joj da je dobra i poštena osoba, ali da ima puno dušmana i problema. Prevarantkinja joj je kazala da njeno najstarije dijete neće umrijeti prirodnom smrću te da crni fond koji ima neće trebati za njene potrebe, već za sahranu kćerke.

Srbijanka je oštećenoj ponudila da joj vračanjem pomogne da spasi svoje dijete. Od žene je zatražila da joj donese tri komada slavske svijeće, tri zrna tamjana i jedan crveni konac, a što je ona i učinila, nakon čega je ušla u kuću i zatražila da joj donese sav novac i zlato koje ima u kući. Za seansu je tražila i kafu, šećer, so, hljeb, crkvene kalendare i jedno jaje pa je ubijedila ženu da će nad tim izvršiti obred vračanja.

Teslićanka joj je donijela zlatni nakit i preko 10.000 KM u raznim apoenima, a za vrijeme vršenja seanse preko glave joj je stavila majicu pa je uzela novac. Ostale stvari zamotala je u foliju i potom stavila u kesu, govoreći oštećenoj da kesu ne smije otvarati tri dana.

Uhapšena na granici
Osnovni sud u Tesliću ujedno je produžio pritvor Đorđević.

Inače, prevarantkinja je na isti način varala u Republici Srpskoj i Srbiji, gdje se također protiv nje vodi krivični postupak. Tako je jednoj starijoj Banjalučanki na sličan način uzela 25.300 KM u decembru prošle godine.

Đorđević je pala u junu na graničnom prijelazu u mjestu Popovi u Bijeljini nakon potrage koju je raspisala Policijska stanica Teslić.