Poslednje dane avgusta, zaposleni u školama, vrijeme koriste za dezinfekciju objekata, roditelji za nabavku udžbenika

0
Veliki radovi na školi u Roćeviću, donacije vrijedne više od 200 hiljada maraka

Poslednje dane avgusta, zaposleni u školama, vrijeme koriste za pripremu i dezinfekciju objekata, a roditelji za nabavku udžbenika i školskog pribora. Đaci se raduju povratku u školske klupe. Dileme oko početka školske godine i organizacije nastave su riješene onako kako je učenicima i najdraže. „Mnogo je bolje da idemo u školu da vidimo našu učiteljicu, drugare, nego da nastavu pratimo putem televizije“, rekao je Pavle iz Zvornika.

U zvorničkim knjižarama mogu se naći udzbenici. Za 1. i 2. razred, udžbenici su besplatni. Cijene kompleta za ostale osnovce nisu se mijenjale u odnosu na prošlu godinu. Najjeftniji je komplet za 3.razred – koji košta oko 95, a najskuplji za 9. razred, oko 162 marke.

Knjige za IV razred koštaju 106.50 KM, za V 99, VI 130, VII 145 I VIII 160KM.

Opremanje školaraca za novu školsku godinu uvijek je bio značajan porodični izdatak. Zbog organizacije nastave u uslovima epidemije, dodatne materijalne troškove imaće i škole.

Podsjećamo da je u zvorničke osnovne škole upisano 49 prvačića manje nego prošle godine. Prema podacima Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Grada Zvornika upisan je 321 prvačić, dok je prošle godine u šest matičnih i 18 područnih osnovnih škola upisano 370 đaka prvaka . Najviše prvačica je upisano u OŠ „Sveti Sava“ u Zvorniku, 133 učenika, potom slijedi škola u Čelopeku sa 94, u Roćeviću 35, Kozluku 35, Drinjači 12, a Pilici 11 novih đaka. U dvije srednje škole upisano je 395 učenika,od toga u Srednjoškolskom centru 215, a u Tehničko školskom centru 180 učenika.

U zvorničkoj Osnovnoj školi „Sveti Sava“ nastava će u novoj školskoj godini biti organizovana u četiri smjene, a časovi će počinjati od 07:30 i trajaće do 18:10 kao i prethodnih godina.