Policijski pripravnik osumnjičen za krađu, potvrđena optužnica

0

I dok je obrazloženje, ono nezvanično naravno, za višemjesečnu istragu novonastala situacija izazvana virusom kovid-19, stiče se utisak da banjalučkom tužilaštvu ovaj predmet u kojem je osumnjičen policijski pripravnik i nije od primarnog interesa.

Portalu Srpskainfo je u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka potvrđeno da su izvještaj Policijske uprave Banjaluka protiv policijskog pripravnika Nemanje A. primili 20. maja ove godine.

Sporost

Kako je krivično djelo koje je počinio osumnjičeni, a o čemu je portal Srpskainfo ekskluzivno pisao, izvršeno 12. aprila, zaključuje se da ni policija nije previše žurila oko prijavljivanja svog dojučerašnjeg pripavnika.

– Nakon dobijenog izvještaja postupajući tužilac je donio naredbu za prikupljanjem potrebnih informacija u konkretnom slučaju – naveli su juče iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Policajci u Banjaluci bili su šokirani kada su u aprilu ove godine, tokom vanrednog stanja u Republici Srpskoj, uhapsili kolegu Nemanju A. (23) nakon počinjenog krivičnog djela na benzinskoj pumpi u naselju Karanovac.

Sve se odigralo tokom policijskog časa.

Pokidao lanac

Prvo je policiju obavijestio radnik benzinske pumpe u naselju Karanovac G.G.
Radnik je ispričao da je nepoznati muškarac na benzinskoj pumpi oštetio rashladnu vitrinu i pobjegao automobilom prema gradu.

Policijska patrola je ubrzo došla na benzinsku pumpu i utvrdila da je nepoznati lopov pokidao lanac s kojim su bila obezbijeđena dva frižidera u kojima su se nalazila alkoholna i bezalkoholna pića.

Međutim, iako je pokidao lanac, lopov nije uspio doći do pića, jer je frižider bio dodatno zaključan.

Tužilac

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo policija je 12. aprila oko ponoći uhapsila N.A. (23) iz Karanovca, inače pripravnika u Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja Banjaluka!

Uhapšeni je sproveden na kriminalističku obradu, nakon koje je trebalo biti poznato da li će osumnjičeni biti prebačen u nadležnost tužilaštva.

Danijela Mučibabić, portparol Policijske uprave Banjaluka, potvrdila je slučaj i dodala da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je krivično djelo okvalifikovao kao teška krađa.