Zvornička policija oduzela automobil mušakracu iz Sokoca jer je vozio bez vozačke dozvole i ogromnog broja neplaćenih kazni

0
Policijska uprava Zvornik je u periodu od 19. do 30. avgusta 2020. godine, sprovela republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.
FOTO: Ilustracija

Izvršenom kontrolom utvrđeno je da lice upravlja vozilom bez važeće vozačke dozvole. Tom prilikom, lice Z.V. je odbilo da se podvrgne kontroli prisustva opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu, a na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni, utvrđeno je da lice ima dug u većem iznosu.

Policijski službenici su privremeno oduzeli putnički automobil a protiv lica Z.V. će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu u Zvorniku, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni muškaraca iz Sokoca star je tridesetak godina, a vozačka dozvola mu je istekla još 2016.godine koju nije produžio zbog ogromnog broja neplaćenih kazni u saobraćaju.

Visina kazni koju uhapšeni nije platio približna je iznosu od 1.500 KM, dok je privremeno oduzeti automobil daleko veće vrijednosti od visine kazni koju je uhapšeni izbjegavao platiti.