Ramza u Kozluku prije 11 godina muža ubila na spavanju udarcima budakom u glavu, sinoć majku sjekirom

0

Najvjerovatnije je u pitanju nasilje u porodici i neimaština kako prije 11 godina tako i prethodnog dana, a koji su doveli do Ramzinih ubistava prema članovima porodice.

Naime, Ramza je 30. juna 2009. godine u kući svoga brata u Kozluku kod Zvornika, budakom do smrti izudarala supruga Ramadana K. sa kojim je imala troje djece. Ramadan je podlegao, a obudkcija je utvrdila da je čak 41 put bio udaren budakom po glavi i tijelu. Pored motiva ljubomore koji je pominjan prilikom suđenja, neki od mještana Kozluka tvrde da je tada bilo porodičnog nasilja, a da je Ramza nakon što joj je prekipilo “uzela budak u svoje ruke” i usmrtila svog supružnika zbog kojeg je osuđena na zatvorsku kaznu od pet godina.

Nakon sudskog postupka Korajčićeva je osuđena na pet godina zatvora, zbog niza olakšavajućih okolnosti.

Podsjetimo, Ramza K. uhapšena je juče poslijepodne nakon što je došla u policijsku stanicu i priznala da je u porodičnoj kući sjekirom ubila majku Namku K. (83).

U toku je kriminalistička obrada osumnjičene, nakon koje će najvjerovatnije biti sprovedena u nadležnost tužilaštva.

“Policijskoj stanici Kozluk prijavljeno je sinoć oko 18:30 sati da je u porodičnoj kući u Kozluku osoba R. K. sjekirom nanijela povrede ženskoj osobi N. K. usljed kojih je preminula. Uviđaj su uradili dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Zvornik, u prisustvu ljekara mrtvozornika. Policija nastavlja dalji rad u cilju dokumentovanja ovog događaja, a sve dalje aktivnosti preduzimat će se pod nadzorom postupajućeg tužioca”, kazao je Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik.

Svi stanovnici Kozluka zgranuti su i užasnuti događajem prethodnog dana u njihovoj čaršiji, o mogućim motivima nagađaju, a najčešće smatraju da je neimaština dovela do svađe, a nakon toga i onog najgoreg.

Nažalost još jednom je porodično nasilje preraslo u ono najgore i rezultiralo nasilnom smrću.