PROFESORICA IZ BEOGRADA UHAPŠENA U BiH: Pošla kod Kusturice u Višegrad pa uhapšena po potjernici INTERPOLA!

0

Beograđanka N. Š. (44), profesorica engleskog jezika, uhapšena je početkom avgusta na graničnom prelazu Vardište u Bosni i Hercegovini, i to po potjernici francuskog Interpola, zbog sumnje da je bila deo međunarodne kriminalne grupe za šverc narkotika, saznaje Kurir.

Prema riječima anonimnog izvora iz BiH, profesorici su lisice stavljene kada je krenula u Višegrad na izlet.

– Žena je bila na odmoru u zapadnoj Srbiji i odlučila je da obiđe i Višegrad. Na graničnom prelazu je pokazala ličnu kartu, a kada je policajac provjerio u sistemu, vidio je da je za njom na snazi potjernica jer je potražuje sud iz Francuske – kaže izvor i dodaje da je N. Š. odmah uhapšena i odvedena u ekstradicioni pritvor.

Prilikom hapšenja, sa njom u društvu je bio i muškarac, koji je bio više nego šokiran.

– On je normalno prošao granicu, bez ikakvih problema, ali kada su zadržali N. Š., čovjek je bio jako zbunjen. Nije znao šta se dešava, ali ni zbog čega je hapse. Blago rečeno, čovjek se zaprepastio, a sličnu reakciju imala je i privedena žena – objašnjava izvor.

Sud u Francuskoj, prema izvještaju u koji je Kurir imao uvid, nalog za hapšenje profesorice iz Beograda izdao je u februaru ove godine.

– Njoj se na teret stavljaju krivična djela pripadništvo organizovanoj kriminalnoj grupi, posjedovanje, prevoz i ilegalni uvoz narkotika i supstanci opasnih po zdravlje ljudi, a za neka od njih u Francuskoj je zaprijećena kazna veća od 10 godina zatvora. Istražitelji iz Francuske sumnjaju da je ona bila dio međunarodne kriminalne grupe, koja je u Francuskoj švercovala narkotike. Krivična djela za koja je sumnjiče navodno su počinjena u julu 2018. godine – objasnio je izvor.

U Sudu BiH, koji je nadležan za ekstradiciju, rečeno je da se Beograđanka nalazi u njihovom ekstradicionom pritvoru i da je neizvjesno do kada će tamo ostati.

– Pritvor joj je određen 11. avgusta i može trajati do 11. februara 2021, kada bi trebalo da bude izručena, ili do promene odluke suda u Francuskoj, rečeno je u Sudu BiH.