Stari zvornički most od 20 časova ponovo u funkciji, moguć prelazak graničnih prelaza

0
Stari zvornički most od 19 časova ponovo u funkciji, moguć prelazak graničnih prelaza
Kocka na mostu koja je vrijedila čekanja

Nakon dugog čekanja i nestrpljenja, stari zvornički most ponovo je u funkciji i prema prvim fotografijama ljepši nego ikada, a prema najavi prvog čovjeka grada Zvornik Zorana Stevanovića bie još ljepši kada se završi dekorativna rasvjeta i ukrasni radovi na pločnicima sa zvorničke strane.

Stari zvornički most od 19 časova ponovo u funkciji, moguć prelazak graničnih prelaza
Pogled koji se ne zaboravlja

Podsjeamo radovi su obuhvatili revitalizaciju čelične i kolovozne konstrukcije mosta i obnovu rasvjete. Firma „Enikon gradnja“ je u ugovornom roku od godinu dana ispunila svoje ibaveze.

Obnovu mosta finansirala je Vlada Republike Srbije sa 600.000 evra i grad Zvornik sa 750.000 KM.

U narednom periodu biće urađena i dekorativna rasvjeta, a u toku su i pregovori između dvije države o budućem izgledu graničnog prelaza, koji bi trebao biti integrisani. Iako prvobitno nije bilo planirano, na insistiranje Grada Zvornika most je dobio svoju prepoznatljivu kocku kako bi bio ono što jeste histroijski spomenik grada Zvornika, Drine i obje države koje spaja ovaj most.

Stari zvornički most od 19 časova ponovo u funkciji, moguć prelazak graničnih prelaza

Most kralja Aleksandra I Karađorđevića pušten je u saobraćaj 12. januara 1930. godine, a sagrađen je sredstvima Krljevine SHS i kralja Aleksandra, kao njegovog zadužbinara.

Granični prelaz od Zvornika otvoren je u 19 sati, a od Malog Zvornika otvoren je od 20 časova, pa je zbog toga moguće da bude male zabune u prvobitnom naslovu ovog teksta.