Danas i sutra žuti meteoalarm za područje Zvornika zbog toplotnog vala, narednih dana promjena vremena

0
Meteoalarm za danas
Meteoalarm za 31.august, 2020.g.

U Zvorniku će narednih deset dana doći do blagog smanjenja temperatura, a mogu se očekivati i kratkotrajni pljuskovi. Vremensku prognozu za narednih deset dana možete pogledati u nastavku:

Kako prenosi portal Blic tokom dana jaka oblačnost usloviće intenzivne padavine, kišu, pljuskove i grmljavinu, obilnije u Krajini i centralnim krajevima, moguće su i lokalne nepogode.

Na jugu i istoku biće više sunčanih perioda.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od 15 do 21, na jugu i sjeveroistoku do 24, dok će najviša dnevna temperatura na zapadu i sjeverozapadu iznostiti od 20 do 26, od centralnih krajeva ka istoku, jugu i sjeveroistoku od 27 do 33 stepena Celzijusova.

Puhat će slab do umjeren vjetar, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni, podaci su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pretežno sunčano, ali malo svježije vrijeme, uz prolaznu oblačnost očekuje se od utorka do četvrtka, 1, 2. i 3. septembra.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od 13 do 18, na planinama od 10 stepeni, a najviša dnevna od 20 do 26, na planinama od 16, na sjeveroistoku i do 29 stepeni Celzijusovih.

Temperatura izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica 18, Čemerno 24, Han Pijesak i Ivan Sedlo 27, Borje, Gacko, Livno i Sokolac 28, Kneževo 29, Manjača i Rudo 30, Istočno Sarajevo, Novi Grad, Ribnik, Foča,Bihać, Bugojno i Šipovo 31, Prnjavor, Bileća, Višegrad, Mrkonjić Grad, Sanski Most i Srebrenica 32 stepena. U Trebinju, Neumu, Sarajevu, Srpcu, Širokom Brijegu i Majevcu danas su izmjerena 33 stepena, u Prijedoru i Zenici 34, Banji Slatina, Gradačcu i Doboju 35, te u Banjaluci, Bijeljini, Mostaru i Topoli 36 stepeni Celzijusovih.