Promovisan novi roman “Dah božiji” autora Željka Nestorevića u prelijepom ambijentu ispred Kasine

0
Promovisan novi roman

Nestorović je izrazio zadovoljstvo što je ovom promocijom razbijena učmalost koju je sa sobom donio virus korona, ali s porukom da se ipak treba pridržavati svih propisanih preventivnih mjera.

On je naveo da je radnja romana priča o ljubavi dvoje mladih u savremenom svijetu sa svim problemima, nedaćama i borbama, dodavši da je u romanu ubačen i motiv praštanja.

– Romanom sam htio da pokažem da ljubav nije nešto vrhunsko, nego da ima još jedan značajan nivo, a to je praštanje kada čovjek postaje mnogo bolji nego što ustvari jeste – rekao je Nestorović.

Prema njegovim riječima, u pozadini svakog romana, a napisao ih je do sada pet, osnova je vjerovanja u nešto dobro, u ljubav, prijateljstvo, u neko bolje sutra kojem svi teže i žele da ostvare.

Promovisan novi roman "Dah božiji" autora Željka Nestorevića u prelijepom ambijentu ispred Kasine

FOTO: Arhiv

Recenzent Andrea Radiša smatra da je u savremenom svijetu u kome su vrline skrajnute i u kome se nerijetko živi po principu “oko za oko, zub za zub”, i u kome niko nema vremena za sebe, a posebno za druge, Nestorović prikazuje junaka koji svojom veličinom i vrlinama odudara od današnjeg vremena.

– Roman neće ostaviti ravnodušnim čitaoca koji je spreman da napravi pretres svojih sjećanja i da odgovori na pitanja koja se nameću čitanjem ovog književnog djela – rekla je Radiša.

Recenzent Aleksandra Petrović Matić rekla je da je Nestorović u romanu vješto oblikovao likove i situacije s kojima čitalac stupa u nevjerovatno duboku intimnu vezu baš zbog ljepote muško-ženske veze.

Predstavnik izdavačke kuće “ASoglas” Dejan Spasojević rekao je da je “Dah Božji” prvi roman koji se promoviše u Zvorniku nakon šest mjeseci, od kada je proglašena epidemija virusa korona.