Ovog vikenda zabilježen sedmi napad na pripadnike Policijske uprave Zvornik u ovoj godini

0
Osumnjičen da je nakon narušavanja javnog reda i mira počinio krivična djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ i „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“, naslov je pristiglog saopštenja iz Policijske uprave Zvornik u kojem se navodi:
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Milići preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju dokumentovanja krivičnih djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ u sticaju i „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“, za koja je osumnjičen D.M. iz Milića, nakon što je prethodno narušio javni red i mir u Milićima.

Naime, Policijskoj stanici Milići, 29.08.2020. godine oko 22,15 časova, prijavljeno je da jedno lice narušava javni red i mir ispred ugostiteljskog objekta u Milićima. Po prijavi su postupili policijski službenici PS Milići koji su izlaskom na lice mjesta zatekli lice D.M. koje su tom prilikom lišili slobode, a izvršenim alkotestiranjem
utvrđeno je da je lice pod dejstvom alkohola.

Prilikom boravka i korišćenja prava lica lišenog slobode u prostorijama za zadržavanje lica lišenih slobode, osumnjičeni je razbio staklo na vratima Policijske stanice Milići, prilikom čega je fizički napao jednog policijskog službenika koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede, nakon čega je od strane policijskih službenika spriječen u daljem činjenju nedozvoljenih radnji.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, koji je naložio da se protiv osumnjičenog dostavi izvještaj za krivična djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ u sticaju i „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

U toku proteklih sedam mjeseci tekuće godine, Policijska uprava Zvornik je evidentirala četiri slučaja napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.