Danas prvi dan škole u Zvorniku za 5500 učenika osnovnih i srednjih škola, gradonačelnik Stevanović obišao prvačice

0
Danas počinju sistematski pregledi prvačića u zvorničkoj bolnici
FOTO: Arhiv-Ilustracija

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović obišao je osnovne škole ,,Sveti Sava” u Zvorniku i ,,Desanka Maksimović” u Čelopeku gdje je učenicima prvih razreda uručio poklone, a ostalim đacima čestitao polazak u školu i poželio uspješnu školsku godinu.

– Meni je ovo četrnaesta generacija prvačića koje dočekujem u zvorničkim osnovnim školama, a ova generacija je je specifična zbog okolnosti u kojima polazi u školu i okolnosti koje su iznuđene pandemijom. Zahvalan sam rukovodstvu škola koja su uspjela iznaći rješenja da se ispoštuju sve preporučene mjere. Mislim da će sve proteći u najboljem redu. Grad Zvornik ima skoro 5.500 učenika osnovnih i srednjih škola i svi smo angažovani da sve prođe bez problema. Pokušavamo da uskladimo prevoz jer sada imamo praktično četiri smjene đaka u školama i veliki je problem da se taj prevoz organizuje kako bi svima odgovaralo, ali ćemo se mi potruditi da sve probleme riješimo – rekao je Stevanović.

https://zvornicki.ba/danas-prvi-dan-skole-u-zvorniku-za-5500-ucenika-osnovnih-i-srednjih-skola-gradonacelnik-stevanovic-obisao-prvacice/

Direktor OŠ ,,Sveti Sava” Goran Ivanović zahvalio se gradonačelniku na poklonima i dodao da uprava škole poštuje sve propisane mjere.

– Već je postala tradicija da gradonačelnik obilazi đake na početku školske godine i podijeli skromne poklone prvačima, a ta tradicija je nastavljena i ove godine. Spremno smo dočekali početak nastave, a što se tiče organizacije morali smo uložiti mnogo truda jer imao četiri grupe đaka u dvije smjene – rekao je danas Ivanović prilikom gradonačelnikove posjete centralnoj gradskoj školi.

https://zvornicki.ba/danas-prvi-dan-skole-u-zvorniku-za-5500-ucenika-osnovnih-i-srednjih-skola-gradonacelnik-stevanovic-obisao-prvacice/