Maloljetnici tražio eksplicitne fotografije: Bivšem vaspitaču vrtića uslovna kazna

0

Bivši vaspitač u banjalučkom vrtiću Nemanja Pavlović, koji je preko društvenih mreža pao na izmišljenu maloljetnicu (13) i tražio od nje da mu pošalje eksplicitne fotografije, osuđen je na uslovnu kaznu od šest mjeseci zatvora.

Kazna se neće primjeniti ukoliko u narednih godinu dana Pavlović ne počini novo krivično djelo.

Osnovni sud u Kotor Varošu Pavloviću je tako izrekao nepravosnažnu presudu, koja predstavlja minimalnu kaznu za krivično djelo koje mu je stavljeno na teret, odnosno iskorištavanje djece za pornografiju.

Nepravosnažna presuda stigla je u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Slučaj vaspitača jednog privatnog vrtića u Banjoj Luci šokirao je javnost u avgustu 2018. godine, a banjalučko tužilaštvo je nakon 10 mjeseci istrage podiglo optužnicu. Sada već bivši vapitač je putem društvenih mreža razmjenjivao poruke sa izmišljenim likom, odnosno 13-ogodišnjom djevojčicom, tražeći od nje eksplicitne fotografije.

Slučaj je posebno uznemirio roditelje čija su djeca pohađala vrtić u kojem je radio Pavlović, a ulje na vatru dolila je činjenica da je vaspitač radio sa izrazito malom djecom. Iz vrtića su tvrdili da Pavlović nije mogao povrijediti djecu u vrtiću, te su isticali kako treba sačekati istragu da se utvrdi prava istina u ovom slučaju.

Nakon što je sve prijavljeno policiji, vaspitač je priznao da je komunicirao preko društvenih mreža s “maloljetnicom”, ali se nakon toga situacija smirila. Sve do aprila 2019. godine kada je tužilaštvo podiglo optužnicu.