Na područje Zvornika i okoline stigao radar “Dual” koji će narednih deset dana mjeriti brzinu vozila na putevima

0
Na podoručju Zvornika za 15 dana 467 prekršaja za prekoračenje brzine
FOTO: Ilustracija

Obavještavamo građane da će se od 03. do 13. septembra 2020. godine, na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, vršiti kontrola brzine kretanja vozila putem savremenog radarskog sistema. Ovaj sistem podrazumijeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

Napominjemo da navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obje saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila. Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Podsjećamo, u toku je akcija „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, koju provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, u okviru koje će PU Zvornik preduzeti niz preventivnih i represivnih aktivnosti u cilju veće bezbjednosti djece školskog uzrasta, ali i drugih učesnika u saobraćaju, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.