Preminuo 70-godišnji pacijent iz Bratunca na “Kovid” odjeljenju zvorničke bolnice, još jedan Zvorničanin inficiran korona virusom

0
Preminulo još jedno lice iz Zvornika pozitivno na korona virus, pet novozaraženih

Na području grada Zvornika prisustvo virusa korona potvrđeno je kod još jedne osobe. Od početka pandemije evidentirana su 402 zaražena lica. Aktivna su 32 slučaja.

U COVID odjeljenju zvorničke Bolnice smješteno je pet pacijenata iz Zvornika, Osmaka i Vlasenice. Svi su sa srednje teškom kliničkom slikom. Jedan pacijent je pored ostale i na terapiji kiseonikom. U kućnoj izolaciji su 223 osobe. Ova mjera završena je za 1.324 lica.

Gradski štab za vanredne situacije produžio je do 14. septembra mjere kojima se:
– zabranjuju javna okupljanja u grupama većim od 50 lica;
– ograničava radno vrijeme od 06:00 do 24:00 časa ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, a pružanje ovih usluga odnosi se i na ugostiteljske objekte za smještaj;
– dozvoljavaju sportske takmičarske aktivnosti isključivo bez prisustva publike uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Upotreba maske obavezno je i na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće obezbijediti fizičku distancu od dva metra. Gradski štab apeluje na sugrađane da zbog početka školske godine i velikog broja učenika budu disciplinovaniji u sprovođenju preventivnih mjera.

Budite odgovorni, zaštitite sebe i druge, saopšteno je danas iz Gradske uprave Zvornik.