U B-blokovima napadnut policajac, uhapšen muškarac zbog posjedovanja marihuane

0

Naime, policijski službenici PU Zvornik su, 02.09.2020. godine, preduzimajući planske aktivnosti usmjerene na sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja, u unutrašnjosti stambene zgrade u ulici Braće Jugovića, grad Zvornik, pronašli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Na osnovu preduzetih operativno-taktičkih mjera i radnji, policijski službenici su zatekli lice D.V. prilikom pokušaja da uzme pvc kese u kojima se nalazi biljna materija. Nakon što su policijski službenici pokušali preduzeti zakonom propisane mjere i radnje prema osumnjičenom, isti je fizički napao jednog policijskog službenika, nanijevši mu tjelesne povrede, nakon čega se udaljio sa lica mjesta i zatvorio u stan koji se nalazi u istoj stambenoj zgradi.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini kao i sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Zvorniku, na osnovu čije naredbe i saglasnosti su policijski službenici izvršili pretres stana koji koristi osumnjičeni, prilikom čega su pronađeni i izuzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku a osumnjičeni je lišen slobode.

U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenim a sve dalje mjere i radnje preduzimaće se pod nadzorom postupajućeg tužioca, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Ovo je još jedan u nizu zabilježen napad na službeno lice Policijske uprave Zvornik prilikom vršenja policijske dužnosti.

Kazne i sankcije za napad na službeno lice izrazito su visoke.