Danas jedan Zvorničanin pozitivan na korona virus, sedam pacijenata u “Kovid” odjeljenju zvorničke bolnice

0
Na području grada U zvorničkoj Osnovnoj školi „Sveti Sava“ nastava će u novoj školskoj godini biti organizovana u četiri smjene, a časovi će počinjati od 07:30 i trajaće do 18:10 kao i prethodnih godina.u protekla 24 časa evidentirano je sedam novozaraženih Zvorničana virusom korona, podaci su Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Aktivno je 47 slučajeva. U kovid odjeljenju zvorničke bolnice je osam pacijenata iz Zvornika i jedan iz Vlasenice. Svi su sa srednje teškom kliničkom slikom. Neki od bolesnika su i na terapiji kiseonikom.

U protekla 24 časa još jedan Zvorničanin pozitivan je na virus korona. Od početka pandemije evidentirana su 403 zaražena lica. Aktivna su 33 slučaja.

Sedam pacijenata iz Zvornika, Osmaka, Vlasenice, Šekovića i Bratunca smješteni su u COVID odjeljenju zvorničke Bolnice. Jedan bolesnik ima teži oblik bolesti, dok su ostali sa srednje teškom kliničkom slikom.

U kućnoj izolaciji su 223 osobe. Ova mjera završena je za 1.330 lica.

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije apeluju na sve građane da poštuju izrečene mjere kako bi se zaustavilo širenje korona virusa.