Alžirci ga napali u dvorištu i izgrebali

0

Alžirci A. K. i E. B. uhapšeni su jer su u srijedu navečer došli u dvorište Almira Timirotića (55) u Bosanskoj Gradišci, gdje su ga napali i nanijeli mu povrede i ogrebotine po tijelu, pišu „Nezavisne“.

Timirotić, koji inače ima zdravstvenih problema, u vrijeme napada bio je sam kod kuće. Najprije čuo lavež pasa pa je izašao da vidi šta se dešava, a po izlasku iz kuće napala su ga dvojica muškaraca, koji su, po svemu sudeći, migranti. Žrtvu su uhvatili za vrat i udarili, zbog čega je pao na zemlju.

U borbi s njima zadobio je lakše povrede i ostale su mu ogrebotine po licu i vratu. Napadači su potom pobjegli, a šokirani čovjek je nakon napada otišao kod ljekara, gdje je medicinski zbrinut.

Mještani pričaju da ovo nije prvi napad, jer su migranti nekoliko dana ranije, također, napali mještane. Ističu da su nedaleko od mjesta incidenta vidjeli šator u skrovitom dijelu gdje su migranati viđeni te da je ovo drugi napad u zadnjih nekoliko dana, zbog čega su u strahu.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Bosanska Gradiška o svemu su obaviješteni radnici Terenskog centra za strance Banja Luka, koji su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.