Novi asfalt za pet sokaka u Kozluku, asfaltiran put do naselja Radava u Đulićima, ministar Ramić i gradonačelnik Stevanović posjetili mještane (FOTO+VIDEO)

0

Završeni su projekti asfaltiranja puteva u zvorničkom povratničkom naselju Radava, u mjesnoj zajednici Đulići, te u pet ulica ili sokaka kako to kažu u Kozluku. Ova akcija u Kozluku izazvala je pozitivne efekte među Kozlučanima, pa je akcija nastavljene i za druge mahale i to među samim mještanima koji prikupljaju sredstva kako bi se radovi nastavili i sljedeće godine.

U ove projekte u dva zvornička naselja uloženo je više od 260 hiljada KM, a finansirali su ih zajedničim sredstvima Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Grad Zvornik i mještani.

Puteve su danas u upotrebu pustili federalni ministar raseljenih osoba i izbeglica Edin Ramić, zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Dževad Mahmutović, te gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Mještani Kozluka i Đulića oduševljeni su ovim projektom, a vjeruju da će bolja putna infrastruktura povući i investicije iz oblasti privrede.

Kako je to danas izgledalo u Radavi i Kozluku, pogledajte u prilogu RTV Glas Drine i fotografijama:

Pogledajte i danas nastalu foto galeriju: