Zvornički graničari zaustavili Škodu i zaplijenili veću količinu švercovane robe

0
Zvornički graničari zaustavili Škodu i zaplijenili veću količinu švercovane robe

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora u graničnom pojasu na području Zvornika i kontrolom vozila Škoda, bh. nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao K.H. (1980.) državljanin BiH, koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe. O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se roba i sredstva izvršenja krivičnog djela privremeno oduzmu te dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje“, saopšteno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine ovog jutra.

Graničari su ove radne sedmice bili dosta aktivni, pa su i nekoliko bjegunaca lišili slobode prilikom pokušaja prelaska granice.

Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP Višegrad, 3. septembra 2020., lišili su slobode V.N. (1975.), državljanina Republike Srbije. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela „utaja“. Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište i predat službenicima MUP-a RS.

Istoga dana, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Kostajnica lišen je slobode E.P. (1988.). Utvrđeno je da ovog državljanina BiH potražuje Osnovni sud u Kozarskoj Dubici zbog krivičnog djela „teška krađa“. Službenici JGP Dobrljin, E.P. predali su službenicima Sudske policije Prijedor.

Službenici JGP Hum, 2. septembra 2020., lišili su slobode N.J. (1984.) jer je za njim Policijska uprava Istočno Sarajevo MUP-a RS raspisala potragu zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Hum i predat službenicima MUP-a RS, navedeno je iz Granične policije BiH.

Fotografija je iz arhiva zaplijena Granične policije BiH.