Drago Vuković donira, “Keso gradnja” gradi i Gradska uprava podržava izgradnju fiskulturne sale u Tršiću

0

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da je donator Drago Vuković, uspješan privrednik u Njemačkoj, porijeklom iz Tršića.

-Radi se o izuzetnom čovjeku koji je odlučio da pokloni nešto svom zavičaju, nakon jednog neformalnog razgovora sa vlasnikom firme „Keso gradnja“ gdje sam i ja učestvovao. Ova firma će izvesti radove i naravno da i Gradska uprava, koja će podržati svakoga ko želi da uloži sredstva u infrastrukturu na našim prostorima, ima svoje učešće. Ukupna vrijednost investicije je oko 400.000 KM. Iz gradskog budžeta izdvojićemo 50.000 KM i mi ćemo još obezbijediti i vodovodni, kanalizacioni i elektro priključak, a sva ostala sredstva će prije svega obezbijediti Vuković i „Keso gradnja“ koji će izvesti radove. – rekao je Stevanović.

Gradonačelnik se zahvalio jer će učenici dobiti reprezentativan objekat za odvijanje nastave iz fizičkog vaspitanja.

-Jednu po jednu školu rješavamo, ovo je šesta ili sedma fiskulturna sala koja je napravljena u posljednjih desetak godina. Uz pomoć dobrih ljudi, uz pripremljene projekte od strane Gradske uprave i njenih saradnika uvijek se mogu pronaći sredstva da se neki problem riješi.- dodaje on.

Dragiša Krstić, ispred izvođača radova, istakao je da će objekat biti površine od oko 500 kvadratnih metara i imaće toplu vezu sa školom.

-Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja ove godine tako da učenici već u drugom polugodištu koriste novu salu. – istakao je Krstić.