JUBILEJ LOZNIČKIH RIBOLOVACA – Sedamdeset godina OOSR ”Drina”

0

Svoj 70. rođendan Opštinska organizacija sportskih ribolovaca (OOSR) “Drina” obeležiće sutra od 10 do 12 sati. Prema rečima Zorana Opačića, predsednika Skupštine OOSR “Drina”, veliki jubilej biće obeležen u prostorijama organizacije, u skladu sa uslovima zbog korone i uz poštovanje svih propisanih mera.

Zbog ove situacije smo odlučili da sedam decenija postojanja obeležimo manjim druženjem na kome će biti samo članovi naših takmičarskih ekipa i ljudi koji su nam prethodnih godina pomagali u našem radu i nastojanju da na što bolji način predstavimo naš grad gde god smo se pojavljivali. Biće prikazan kraći film o istorijatu OOSR “Drina”, a zbog pandemije ovog septembra, kako to, inače, činimo već više od deceniju i po, nećemo organizovati tradicionalno takmičenje i druženje na Branjevu – kazao je Opačić.

OOSR “Drina” osnovana je 24. marta 1950. godine pod prvobitnim nazivom Robolovačko udruženje “Loznica” koje je tada imalo sedamnaest članova. Njegovi osnivači su Aleksandar Ivanović Jankovac, Aleksandar Pavlović Sando i Vojo Oparić.U prethodnih sedam decenija “Drina” je rasla, razvijala se, nastupala na brojnim takmičenjima i napunila svoje prostorije velikim brojem medalja, pehara i ostalih priznanja. Danas broji oko 1.200 sportskih ribolovaca koji se trude da sačuvaju reke i rečice u lozničkom kraju i u njima živi svet.