Uhapšen 47-godišnjak prilikom pokušaja prelaska graničnog prijelaza Šepak

0
Kradljivac iz Srbije uhapšen na granici u Šepku
MGP Šepak

Ove nedjelje 6. septembra 2020. prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Šepak lišen je slobode P.K. (1973.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Zvornik, državljanina BiH predali su službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 5. septembra 2020., pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode A.M. (1970.), nakon što je utvrđeno da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog krivičnih djela „trgovina drogom“ i „teške tjelesne povrede“. Državljanin Republike Turske kontroliran je na letu iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici JGP Trebinje, 5. septembra 2020., lišili su slobode M.Z. (1987.), državljanku Republike Srbije. Provjerama je ustanovljeno da je za njom Interpol Beč raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „trgovina ljudima“. Kontrolirana je na izlasku iz BiH na prijelazu Ivanica i predata službenicima Sudske policije Suda BiH.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Kamensko, 5. septembra 2020., lišen je slobode H.K. (1988.) jer je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Cazinu i Policijska stanica Ilijaš zbog krivičnih djela „krađa“. Službenici JGP Kamensko, bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Kantona 10.

Službenici Jedinice granične policije Višegrad, 7. septembra 2020., lišili su slobode P.J. (1981.), državljanina Republike Srbije. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Budimpešta raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „krijumčarenje lica“. Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište i u toku dana bit će predat nadležnom organu, saopšteno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.