Od danas zvanično jednosmjerne ulice pored Doma zdravlja i JZU “Bolnica” Zvornik (FOTO)

0
Dječija ambulanta zvorničke bolnice vraćena na ranije mjesto u pedijatrijskom odjeljenju

Ulica Sime Perića od juče je zvanično jednosmjerna u dijelu od raskrsnice kod Doma zdravlja do raskrsnice sa ulicom Braće Obradović i u tom smjeru je dozvoljeno kretanje. U ulici Braće Obradovića zadržan je dosadašnji smjer kretanja vozila, odnosno prema kružnom toku.

To praktično znači da će se saobraćaj u ove dvije ulice odvijati suprotno kretanju kazaljke na satu, odnosno kao u kružnom toku.

Gradska uprava Zvornik na ovaj način rješava problem zagušenja saobraćaja u ulici između Bolnice i Doma zdravlja, a obezbjeđeno je i nesmetano parkiranje u jednoj njenoj traci.

Dozvoljeni smjer regulisan je vertikalnim saobraćajnim znacima, a u narednom periodu biće obilježena i horizontalna signalizacija.

Dio ulice Sime Perića ranije je uređen u sklopu projekta rekonstrukcije gradskih ulica, a postavljanje saobraćajne signalizacije i promjena režima saobraćaja omogućena je nakon pomjeranja stepeništa i izgradnje podzide (kod Filijale za zapošljavanje) koje je sužavalo profil ulice Braće Obradovića. Po završetku tih radova stekli su se uslovi da se izmjeni režim saobraćaja, a u skladu sa projektno-tehničkom dokumentacijom i građevinskom dozvolom, saopšteno je danas iz Gradske uprave Zvornik.