U Zvorniku uhapšen prevarant za kojim je potjernicu raspisao Interpol Beč

0
Prilikom pokušaja prelaska granice u Karakaju uhapšen 35-godišnjak iz Zvornika
FOTO: Arhiv-Ilustracija

Službenici Jedinice granične policije Zvornik, 9. septembra 2020. godine, lišili su slobode I.R. (1994.), državljanina Republike Srbije. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Beč raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „teška organizirana prevara“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istoga dana, pripadnici Granične policije BiH su na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Baden-Badena lišili slobode trojicu državljana BiH na osnovu raspisanih potraga. Prilikom graničnih provjera A.A. (1993.) ustanovljeno je da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „teška krađa“. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Za D.B. (1988.) utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnih djela „prevara“ i „teška krađa“ te izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo. Za R.O. (1982.) ustanovljeno je da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „krađa“. U toku dana bit će predat nadležnom organu.

Službenici JGP Trebinje, 9. septembra 2020., lišili su slobode S.Ž. (1992.) jer ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Klobuk i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje, saopšteno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.