U Republici Srpskoj u posljednja 24 sata koronavirusom zaražene 54 osobe, tri preminule

0

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 370 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 54 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 23 muške i 31 ženskoj osobi, od kojih je šest mlađe, 35 srednje i 13 osoba starije životne dobi.  Prema mjestu prebivališta, 27 osoba je iz Banja Luke, po četiri iz Kneževa i Lopara, po tri iz Prijedora i Čelnica, po dvije iz Gacka i Laktaša i po jedna iz Bileće, Bosanske Gradiške, Mrkonjić Grada, Nevesinja, Novog Grada, Srpca, Trebinja, Foče i Bijeljine.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o tri žene, srednje i starije životne dobi iz Istočnog Novog Sarajeva, Foče i Laktaša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8.244 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 274 osobe kod kojih je potvrđen test na koronavirus.  U RS, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 5.242 osoba, a testirano je ukupno 70.816 osobe.

Ukupan broj hospitaliziranih u RS je 189, u Univerzitetsko kliničkom centru RS 55, a u općim bolnicama 134.  U RS pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.085 osoba, a nadzor je završen kod 54.473 osobe.